VIDEO Rakaman CCTV Tragedi Tahfiz Darul Ittifaqiyah – Kelibat Seorang Lelaki 2 jam Sebelum Kebakaran!! Angkara Khianat?

KUALA LUMPUR: Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di pejabat Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) menunjukkan kelibat seorang lelaki yang memanjat pagar sebelum menceroboh masuk ke dalam kawasan premis bersebelahan pusat tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah. 


Ketua Aktivis PPIM, Datuk Nadzim Johan, berkata kelibat lelaki berkenaan dirakam sekitar jam 3.10 pagi oleh sebahagian daripada 16 CCTV di pejabat PPIM.

Katanya, suspek lelaki itu dikesan masuk melalui pintu pagar kiri sebelum melalui pekarangan pejabat PPIM dan menuju ke bahagian kanan yang juga bersebelahan dengan pusat tahfiz berkenaan. “Kita tidak menolak kemungkinan kejadian ini ada kaitan dengan pencerobohan ke pusat tahfiz berkenaan.

VIDEO DARI CCTV PPIM

“Kita sudah menyerahkan semua rakaman berkenaan kepada pihak polis untuk siasatan dan tindakan lanjut malah mereka meneliti semua rakaman sejak pagi tadi. “Kita tidak tahu motif sebenar pencerobohan lelaki terbabit namun tidak menafikan kemungkinan turut menyasarkan pejabat PPIM,” katanya dalam sidang media sebentar tadi. 

KETUA Aktivis PPIM, Datuk Nadzim Johan. – Foto Nik Hariff Hassan 

VIDEO Kenyataan Dari KETUA Aktivis PPIM, Datuk Nadzim Johan:

sila klik video dibawah dan tunggu 10 saat untuk tontonan seterusnya : 

Sumber: bharian /hmetro

BERITA LENGKAP DI HALAMAN BERIKUTNYA

Halaman Berikutnya
loading...
close
==[ Klik disini 1X ] [ Close ]==